Kempen Jom Join Pemuda Gombak

Kempen sedang bermula. Jangan lepaskan peluang. Jom ramai-ramai sertai kami di Pemuda Gombak. Pelbagai Aktiviti dan keistimewaan menarik menanti anda.

HEAD BORANG

Borang Pendaftaran Online. Sila Klik pada gambar di atas.

Posted in Pemuda | Leave a comment

TUAN GURU HJ HASHIM JASIN : MURSYIDUL AM PAS YANG KE 4

TUAN GURU HJ HASHIM JASIN : MURSYIDUL AM PAS YANG KE 4

Dewan Pemuda PAS Kawasan Gombak (DPPG) merakamkan ucapan tahniah dan takziah kepada Ayahanda Tuan Guru Hj Hashim Jasin atas perlantikan beliau sebagai Mursyidul Am Parti Islam Semalaysia (PAS) yang keempat.

Sesungguhnya perlantikan beliau ini menepati keperluan semasa PAS yang memerlukan kelangsungan sentuhan sang Murabbi yang teguh dengan perjuangan dan memiliki ilmu yang luas dalam pelbagai bidang dan lapangan.

Pemuda PAS Gombak menyambut baik keputusan tersebut dan menyatakan ketaatan kami kepada Mursyidul AM PAS yang baru ini bagi membawa bahtera perjuangan suci ini ke arah yang lebih gemilang serta mendapat keredhaan Allah.

“Menderap Jalan Istiqamah”

Dr Ust Mohd Noor Husin
Ketua Pemuda
Dewan Pemuda PAS Kawasan Gombak

Posted in Pemuda | Leave a comment

Fokus Feb – DPPNS (Engagement)

Dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertaqwa, dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa (maksiat) dan pencerobohan. Dan bertaqwalah kepada Allah, kerana sesungguhnya Allah Maha Berat azab seksaNya (bagi sesiapa yang melanggar perintahNya). [Surat Al-Ma’idah 2]

Atas asas ayat di atas serta saranan dari YB Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang Presiden PAS, maka pada bulan Februari 2016 ini seluruh Dewan Pemuda PAS Kawasan di Selangor di minta untuk mengadakan serta mewujudkan permulaan jaringan hubungan kerjasama ataupun “engagement”.

Jaringan hubungan ini antara lain adalah untuk memasyarakatkan Pemuda PAS bersama dengan rakyat yang ada di bawah. Jaringan hubungan kerjasama ini boleh di buat dengan beberapa kumpulan masyarakat :

Continue reading

Posted in Pemuda | Leave a comment

Tahniah Ahli Majlis Pemuda Selangor

1. Sekalung penghargaan dan tahniah diucapkan kepada beberapa pimpinan pemuda di peringkat negeri dan kawasan yang telah ditaklifkan sebagai Ahli Majlis di peringkat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).

2. Antara pimpinan pemuda yang telah dipilih iaitu :
1. Syarhan Humaizi Halim
Ketua Pemuda Selangor
2. Us Fauzan Madzlan
Ketua Pemuda Selayang Continue reading

Posted in Pemuda | Leave a comment

#Isu Tabung Haji – Kenyataan Timbalan Presiden PAS

Tabung Haji

PAS mendesak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Governor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz, Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan juga Pengerusi Lembaga Tabung Haji (LTH) Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim untuk tampil menjelaskan:

1. Apakah betul Bank Negara telah mengutuskan satu surat kepada Jamil Khir mengenai kedudukan kewangan LTH di 2015 yang gawat di mana nilai rizab LTH telah menjadi negatif dan ini bermaksud, pada harga nilai pasaran semasa, aset LTH tidak mencukup untuk memenuhi kesemua obligasinya termasuk deposit? Continue reading

Posted in Pemuda | Leave a comment